Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Barten-Zuid binnenstebuiten

 
Typisch Den Bosch

Woensdag 21 januari 2015 //

Eindelijk schuiven we vanavond samen met de buurtjes van de Kastanjestraat aan in de buurtkamer van de BBS om te bedenken hoe we de warmte en hartelijkheid van de Barten niet alleen binnenshuis maar ook daarbuiten zichtbaar maken.

Na ongenoegen geuit te hebben over hondenpoep en parkeerplekken zetten we de zaken waar we geen invloed op hebben opzij. De eerder verzamelde ideeën komen op tafel en ook halen we de inspiratiebeelden erbij. Richting? Gezamenlijk gebruik van de buitenruimte, creatief, huiselijkheid ‘binnenstebuiten’, kleur in plaats van steen, verlichting, en… Wie weet wat er vanavond nog opborrelt.

Pierre, Petra en Liesbeth hebben het al gauw over alternatieve bestrating op het pleintje bij nummer 30, een andere oplossing voor de betonnen blokken op datzelfde stuk én gezamenlijk gekozen buitenmeubilair om meer eenheid uit te stralen. Aan de andere kant van de buurtkamer gaan de gedachten richting hoge bloembakken rondom de boompjes, om honden en katten te weren. Corry, Liesbeth, Wilma en Francien zijn best wel eensgezind. Ook stemmen ze allemaal voor meer en wellicht ook sfeervollere verlichting, vooral in de brandgangen – die zien er nu wel heel guur uit – maar ook gewoon op straat. ‘We zijn bij goed weer graag tot laat buiten, dan is het prettig als we elkaar ook kunnen zien.’

Mark, onze drie D- tekenaar, luistert aan beide kanten mee en tekent al wat hij hoort zo snel mogelijk op om samen ook op detailniveau keuzes te kunnen maken. Niet zo breed, ietsje sierlijker of meer kleur.. Na een paar pogingen zit de goeie ertussen.

We hebben niet genoeg tijd gehad om ook nog te komen tot een ontwerp voor de verbinding tussen Graafseweg en Kastanjestraat, ter hoogte van de Anderlijnstraat. Ook de stroomkaart aldaar en de verlichting op de parkeerplaats (achter) zijn nog niet ter sprake geweest. Vervolg vindt do 29 januari bij Corry thuis plaats.

Aan het inde van de avond besluiten we elkaar daarom snel weer te zien; nu is het tijd om door te pakken! Op donderdag 5 februari is de volgende bijeenkomst, hier in de buurtkamer, waar we weer om 19.30 zullen beginnen.

Voor buurtjes die er niet bij konden zijn maken we een inkijk-map met schetsen en uitleg, die bij de Kiek op verzoek is in te zien. Je mening geven kan ter plekke bij Kars of Teddy, maar mag ook per mail naar hanneke@typischdenbosch.com. Het is dus nog niet te laat om in te haken!

jouw reactie