Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Voeier voor de gemeente

 

Donderdag 4 juni 2015

Voordat we voor onze laatste Toerdag naar het Lariksplein fietsen brengen we een bezoekje aan de Hofstad, bij de veelbesproken en -geprezen volière aldaar. De volière ligt er prachtig bij: met nestjes, gekwetter, water, een boel schaduw en een binnenverblijf. We snappen wel dat dit de bewoners van het Lariksplein inspireert! We springen weer op de fiets en komen op het inmiddels zo vertrouwde Lariksplein. Het is onze laatste toerdag, waarmee we de kennismakingsfase afsluiten en de volgende fase van het realiseren van projecten ingaan. Eindelijk is het echt mooi weer en we spotten minimaal drie zwembaden plus nog een in opbouw, uiteraard voorzien van heerlijk badderend en spetterend kroost.

Als eerste lopen we Peter tegen het lijf. Dat komt goed uit, want die moesten we nog spreken over zijn volièreplannen. Peter is niet alleen de aanstichter van het vogelplan, hij blijkt ook buitengIMG_2069ewoon getalenteerd: hij heeft groene vingers, houdt van vissen, kan visroken, auto’s monteren en muurschilderingen maken, heeft een freteervergunning (om op fretten en konijnen te jagen, “wel levend hoor!” – zo leren we nog eens wat) en zet regelmatig een kratje met eigen verbouwde groenten neer voor zijn buren op het plein. Over talenten ontdekken gesproken! Als we vragen wat zijn ideeën zijn voor de volière, zegt hij: “ze hoeven er alleen maar een kooi neer te zetten; voor de rest zorgen wij”. Het ‘voeier’ kan dan door de gemeente betaald worden. Als er dan 2 of 3 sleutels komen, regelen de bewoners onderling de zorg voor de beestjes, inclusief schoonmaken. Het zou leuk zijn als er bankjes omheen konden komen, zodat je naar de vogeltjes kunt kijken. Het hele plan zit goed en weldoordacht in zijn hoofd. Alsof het er al staat…

We ontmoeten nog een aantal bewoners die we niet eerder hebben gesproken. Het is fijn te zien en te horen dat ze zo enthousiast zijn over het plein en over de plannen die hun buurtjes ermee hebben. Met een gerust hart springen we weer op de fiets.

 

jouw reactie