Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Muntjesautomaat

 
Typisch Den Bosch

bedriegertjes

Dinsdag 12 mei 2015

Als we het plein oplopen voor onze derde toerdag om kennis te maken en ideeën op te halen, treffen we meteen al bewoners die we nog niet eerder gesproken hebben. Dat is fijn om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van wat de bewoners voor dromen hebben. Daarna steken we het plein over en schuiven aan bij Jurgen en Francien die voor hun huis zitten en we krijgen een kopje thee aangeboden. Regina en Bettina zijn er ook. Peterke van nummer 17 schuift aan en komt met een leuk idee: omdat het zo’n zwembadbuurt is, dacht hij aan kleine fonteintjes op het plein. Misschien met een muntjesautomaat waar je dan voor 50 cent zoveel minuten water hebt. We moeten hartelijk lachen met z’n allen. Goed idee Peterke!

Mustafa is aan zijn motor aan het knutselen als we langskomen. Hij is heel creatief, net als zijn zoon. Mustafa heeft een schermpje voor zijn huis gemaakt, waardoor er geen vuil voor zijn deur komt, maar het bij de buren blijft, heel slim. Hij wil graag groen en bloemen om de leefbaarheid te vergroten. Mustafa’s passie is motoren en zijn dochter is ook aangestoken. Kijk, die rood-blauwe daar wordt legergroen. Hij wil graag meehelpen en neemt er zelfs vrij voor! Hij is handig met lassen, graven en heeft er bovendien goede ideeën over.

De volière vindt hij hartstikke leuk! Jurgen wil ook graag een volière. Hij wil samen met Peter (de meester van het volièreplan) de koppen bij elkaar steken om wat zaken helder te krijgen. We moeten namelijk weten hoe groot de vogelkooi moet worden, welk ontwerp en vooral hoe de afspraken over het onderhoud eruit komen te zien. Maar ze geven ons nu al te kennen dat de Hofstad een goed voorbeeld is. Dan zullen we daar maar eens gaan kijken binnenkort.

jouw reactie