Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Werkwijze

De kracht van kunst zit ‘m in de verschillende verschijningsvormen en persoonlijke betekenis die daar aan hangt. Typisch Den Bosch wil die verscheidenheid naar boven halen en zoekt passies en talenten daarom in alle hoeken van de stad. Het liefst op de plaatsen waar cultuur nog niet echt leeft, waar de kunst nog kan worden wakker gekust!

De dingen die belangrijk zijn in onze aanpak vind je hieronder.

Puur en persoonlijk zijn sleutelwoorden tijdens deze zoektocht. Beweging begint heel klein, bij jezelf en van binnen. Als daar iets wordt geraakt, dan gieren de kriebels al snel door je lijf. Onstuitbare energie die niet verborgen kan blijven voor de buitenwereld. Als een sneeuwbal die begint te rollen, onderweg steeds groter wordt en daardoor alsmaar sneller gaat.

Door dichtbij onszelf te blijven vormt het DNA van de Bosschenaar altijd de basis van de typische projecten die op poten worden gezet. Dat DNA, in een mix met verrassende talenten en oprechte passies van mensen, maakt de activiteiten van Typisch Den Bosch eigenzinnig en aantrekkelijk. Daar zijn we trots op! We willen dit DNA, de projecten en onze typische mensen dan ook zoveel mogelijk in hun kracht te zetten en zichtbaar maken.

Wie voor het eerst een bepaalde weg inslaat kan wel een wegwijzer gebruiken. Het is dan ook niet voor niets dat Typisch Den Bosch amateurs altijd verbindt aan professionals uit het veld. Daarmee wordt niet alleen het netwerk veel groter en sterker, ook de kwaliteitseis blijft bewaakt. We willen wel het beste in mensen naar boven halen!

De caravan spant de Koninklijke kroon van Typisch Den Bosch. Door dit mobiele kantoor komt de kunst daadwerkelijk tot op de stoep, waar het onderwerp ineens een heleboel drempels achter zich laat. In een vertrouwde omgeving raak je sneller toevallig in gesprek en kunnen ideeën ‘zomaar’ in een versnelling terecht komen. Op aanraden van gemeente en andere partners vindt Typisch Den Bosch haar standplaats, daar waar kunst nog niet is ontwaakt.