Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Verwonderstraat – dl. 3 Het Makershuis

 
Typisch Den Bosch

In een Verwonderstraat worden wensen en talenten van buurtgenoten gecombineerd voor artistieke verfraaiing van het straatbeeld en als enorme kers op de slagroom nieuwe en/of verbeterde onderlinge contacten.

Al na het eerste Verwonderstraat-project, neemt het concept een enorme vlucht. In korte tijd komen er reacties vanuit andere hoeken van de stad: veel meer Bosschenaren liepen rond met een idee of wens voor hun straat of wijk. Als een olievlek verspreiden de Verwonderstraten zich over Den Bosch.

Om dit groeiende aantal bewonerswensen uit te kunnen laten komen, heeft Typisch Den Bosch aan Het Makershuis gevraagd om de concepten van deze buurtgenoten te realiseren.

Samen met 37 gedreven van Het Makershuis werken in totaal 1514 Bosschenaren op verschillende plekken in de stad aan maar liefst 15 andere Verwonderstraten. Ook is er een speciale website www.verwonderstraat.nl.

De eerder genoemde Kopgevelprojecten, waarin de verbinding met Zayaz is aangegaan, zijn onderdeel van deze 15 projecten met Het Makershuis.

 

 

jouw reactie

 

1 reactie op “Verwonderstraat – dl. 3 Het Makershuis”

 
  • Lucelle Timmermans says:

    Hallo,

    Heel graag zou ik het filmpje willen hebben dat gemaakt is van het project Verwonderstraat Minderbroederstraat, onder aanvoering van Rachel Zweije. Ik zou graag in mijn nieuwe woonomgeving ook zoiets doen. Kunnen jullie me aan het filmpje helpen?

    Groet, Lucelle Timmermans