Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Landkaarten en kleuren // Maaspoort

 
Typisch Den Bosch

Donderdag 9 februari 2012
We hebben er zin in! Brainstormen.. ideeën uit wisselen en kijken hoe we de wensen in de Maaspoort zichtbaar kunnen maken. Irma, Nurlayla en Judith zijn helaas verhinderd, maar gelukkig zitten Ad, Henriëtte en Jeanine vol goede ideeën. Jeanine zou graag haar buurtjes op Haalderen ook enthousiast willen maken..Hanneke vraagt haar ‘of ze het eerste vlammetje wilt zijn?’. Natuurlijk wilt ze dat! We besluiten in groepjes verder te gaan. Ad en Henriëtte zoomen in op de brandgang, en Jeanine kijkt hoe ze haar droom kan verwezenlijken. Namelijk de achterkant op Haalderen wat mooier maken!

Wat hersenspinsels later komen we weer samen om de creatieve ideeën aan elkaar voor te leggen. ‘Wij hadden het over een speelroute voor de kinderen, die langs Eimeren, Eschoten en de brandgang gaat en uitkomt op de speeltuin. Die route geven we aan met bijvoorbeeld stickers op de grond, en onderweg kunnen ze overal een spelletje doen: knikkeren, hinkelen en levend schaken/dammen. Ook lijkt het ons mooi om een landkaart te schilderen, zodat de kinderen ook wat leren.’ Henriëtte is ook de brandgang niet vergeten. ’Het zou mooi zijn als er daar meer groen was, in de vorm van geveltuintjes bijvoorbeeld!’

Ook Jeanine heeft goede ideeën. ‘Bij de fietssluis kunnen we bloembakken mozaïeken, dan komt het groen en de mozaïek weer terug! Ook zou het leuk zijn als de schuurtjes verlichting hebben. Iedereen kan mooie kapjes ontwerpen, zodat er sfeer en identiteit ontstaat.’ Voor het verwaarloosde veldje heeft Monique nog wel een idee..Misschien een pluktuin of moestuintje?

Volgende bijeenkomst?
Dinsdag 28 februari om 18:30uur
op Eimeren 91.

jouw reactie