Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Stiltediner

 
Typisch Den Bosch

Kunnen we nog wel écht luisteren? Dat was de vraag die Ruud van Eeten de Toonzaal  zichzelf en Typisch Den Bosch stelde, naar aanleiding van de onrust die zich steeds vaker voltrekt in het publiek dat mag genieten van een sterk staaltje kunst. Deze overdenkingen, aangedikt met een dosis positieve energie, smaken al snel naar een ludieke actie om de zintuigen van een toeschouwer extra te prikkelen. Een gekke combinatie van proeven en horen, horen en zien, proeven en zien… Het stiltediner is geboren. Een arrangement van eten, drinken, kijken, luisteren en zelf meedoen. Verheug je maar alvast op dit arrangement op locatie. Alle zintuigen zullen een rol spelen in het kunstwerk dat met elkaar wordt gecomponeerd en in hapklare brokken wordt voorgeschoteld. Laat het je smaken.

Punt op de horizon

Voorstellingen op locatie, waarin alle zintuigen een rol spelen en kunst in hapklare brokken wordt voorgeschoteld.

Typische wegwijzers

Zintuigen prikkelen op een manier die als prettig maar ook raar wordt ervaren, waardoor bestaande gedragspatronen onder de loep worden genomen. Kunst wordt in een verrassende setting aangeboden, waardoor de drempel lager is voor iedereen die normaal niet zo snel zou aanschuiven. De kunst komt naar je toe, letterlijk en figuurlijk

 

TYPISCH DEN BOSCH | StilteDiner (door Thomas Rutgers & Jan van der Ven) from Typisch Den Bosch on Vimeo.

 


Team

Concept
Ruud van Eeten (De Toonzaal) en Hanneke Matthijssen (Typisch Den Bosch)

Keuken
Jet Allemekinders en Martiene Morrenhof (studenten Food Design, HAS Den Bosch), met inspiratie en advies van Marjolein Wintjes en Eric Meursing (De Culinaire Werkplaats, Amsterdam)

Kunstwerk in beeld & geluid
Thomas Rutgers en Jan van der Ven.

Regie & organisatie
Meggy Althuizen


Geraakt?

Flapperen je oren al, of rommelt je buik? Stuur een kaartje naar Typisch Den Bosch of laat per email een berichtje achter.

jouw reactie