Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

SnertKar

 
Typisch Den Bosch

Iets warms of kouds in ruil voor een goed verhaal! Dat is de deal die de SnertKar biedt. Op zoek naar de meest persoonlijke, spraakmakende en alledaagse verhalen die te maken hebben met het Prins Hendrikpark, rolt de opvallende kraam gedurende een jaar door de wijk.

Zonde namelijk dat zoveel mooie gedachten, dromen en herinneringen verloren gaan met het verstrijken van de tijd. Met bewoners en bewonderaars van de IJzeren vrouw conserveren we deze bijzondere pronkstukken in de vorm van flessenpost op het water. Een oude manier om nieuw contact te maken.

Mede dankzij Paul en Sandra, de sigarenboer, Elske, Sjoerd, Louis-John en de 3e klas ‘groen’ van het Helicon College, Jara, Lisa, Menda en Milan (onze typische stagiaires van CMV Avans) is deze droom waargemaakt. In totaal zijn er zo’n 500 mensen aangewaaid of uitgenodigd bij de SnertKar en hebben we meer dan 400 grote en kleine verhalen verzameld, waarvan er zo’n 300 zijn opgeschreven.

In het voorjaar van 2012 verschijnen alle verhalen in het water, drijvend op het tij van de Ijzeren Vrouw, tijdens de Vaartocht van Verhalen. En het oorspronkelijke idee, om de meest spraakmakende vertelsels te bundelen in een boekje, is geëvolueerd tot een eigentijdse openlucht expositie in het park, namelijk het Digitaal Monument.

 

jouw reactie