Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Prinsheerlijke Poefjes

 
Typisch Den Bosch

Niet zomaar een Bossch Bankske, deze kunstwerkjes zijn zelf ontworpen en van eigen makelarij. Hier kun je heerlijk pauze houden na je dagelijkse wandeling door het Prins Hendrikpark of – als je op school zit – tussen twee lesuren door. Zo een kleurrijke verschijning is nog eens wat anders dan de houten bankjes die je overal al tegenkomt.

Naar het idee van buurtbewoners, met voorwerpen uit hun huis en tuin, heeft Marianne van Heeswijk haar vakmanschap losgelaten op vijf bijzondere zitelementen (vanaf eind oktober vijf te bezichtigen in de speeltuin aan de Westenburgerweg). En dit is pas het begin. Help je mee om de in totaal twintig koninklijke zitjes van een persoonlijke tint te voorzien? Gebruik dan dit zilveren verzamel-zakje om dingen te doneren. Deksels, lepels, sleutels, doppen, broches, buttons, schelpen, knopen… Alles kan, zolang het maar plat materiaal is wat in de mozaïek verwerkt kan worden. Lever je herinneringen in via Lisa van Typisch Den Bosch of bij IJssalon De IJsbeer, Sigarenboer Joop van Ravenstein of BBS De Graaf,  en kom alvast proef-zitten op de eerste poefjes.

Waarvandaan?
Op 9 februari 2011 kwamen Inke, Corrie, Mark, Maaike, Brigitte, Jan en Ruben samen in de caravan van Typisch Den Bosch om te brainstormen over de speeltuin bij de IJzeren Vrouw. Hij mag blijven, maar wat gaan we ermee doen? Allerlei ideeën ontstonden daar, waaronder ook een voorlopig ontwerp voor deze zitjes. Want behalve speelgelegenheid blijft ook een plek om even bij te komen heel belangrijk. Brigitte, Maaike en Mark tekenden de brainstorm uit in een ontwerp voor bijzondere zitplekken. Nu is het dus zover! Van idee naar realisatie.

Dit project is een onderdeel van de Aangehaakte Speeltuin.

 

jouw reactie