Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Masterchefs Hambaken – dl. 1

 
Typisch Den Bosch

‘Wat eten we vanavond? Oh, toch niet alweer aardappels met die eeuwige flauwe boontjes..’ Tijdens onze toerdag in de Hambaken was een veelvuldig gehoorde wens wat creatiever te leren koken. ‘Nooit geweten dat het zo makkelijk is om echt lekker te koken en dat ook nog eens voor weinig geld’.

Sinds 3 september is Masterchefs Hambaken van start gegaan, een idee van Moniek, Angela, Will, Joke, Hellen, Stien, Tamara en Wendy. De dames hebben allemaal één ding gemeen, zij houden van lekker eten. En wat is er nu mooier dan zelf bezig te zijn met hetgeen waar je van houdt! Juist, dat dachten zij ook. Na enkele brainstorms werd besloten hoe deze passie voor lekker eten op een leuke manier gedeeld zou worden, Masterchefs werd geboren. In Masterchefs komen de dolenthousiaste dames uit Hambaken tot ontdekking wat de magische werking is van kruiden en hoe ze kunnen spelen met alledaagse ingrediënten om zo iedere maaltijd om te toveren tot iets bijzonders. Ze verassen zichzelf en de wijk met hun verborgen kooktalenten.  Iedere maandagavond is het smullen geblazen in de keuken van het Koning Willem 1 College.  Chef Peter laat daar de dames spelen met smaak en breidt de kennis over ingrediënten uit.  Peter leert hen ook dat lekker eten helemaal niet duur hoeft te zijn.

Masterchefs is een samenwerking tussen Typisch Den Bosch en Kroon op je Wijk, en wordt nog lekkerder van smaak door de inzet van Peter van der Cruijsen (kok bij d’Oude Weeghbrug) en alle ruimte die we krijgen van Herbert Bosch en het Koning Willem I College.

jouw reactie