Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

KinderFilmFestival

 
Typisch Den Bosch

KinderFilmFestival – 1, 2 en 3
Door achtste groepers gemaakte films krijgen plek op Boulevard en op school. 

 

We worden dagelijks ondergedompeld in allerlei audiovisuele vormgeving, bijna iedereen weet hoe je bewegende beelden kunt maken en direct online kunt delen. Maar wat nou als je echt professioneel gaat produceren en probeert iets te maken wat andere mensen raakt?

De 85 leerlingen van de basisscholen Paus Joannes, De Mozaïek, Imam Albogari en Kruisboelijn maken het mee, want zij produceren voor het eerst hun eigen korte film. Scripts schrijven, opnames draaien en daarna monteren. Best een boel werk, maar gelukkig leert Frans van Lokven hen de handigheidjes die nodig zijn om met weinig middelen een groots resultaat te bereiken.

De vijf films gaan in première op vrijdag 11 mei 2012 in het Cultureel wijkcentrum De Helftheuvel, waar zeker 300 papa’s, mama’s, broertjes, zusjes en buren komen kijken naar de producties. En het blijft niet bij deze ene vertoning…

De vijf korte speelfilms draaien ook op Theaterfestival Boulevard in het centrum van de stad, waar de Typische caravan van 2 t/m 5 augustus 2012 wordt omgetoverd tot mini-bioscoop. De glaasjes groene ranja en zakjes popcorn zijn niet aan te slepen! Maar liefst 1363 bezoekers zien zeker één van de vijf korte videokunstwerken.

‘De School Alleen’ door groep 8 van De Mozaïek, ‘De Bende Van Vijf’ door groep 8 van Kruisboelijn, ‘Kömbo’ door groep 8 van Imam Albogari, ‘Happymaker’ door groep 8a van de Paus Joannes en ‘De Bea Ontvoering’ door groep 8b van de Paus Joannes, hebben het zelfs geschopt tot een interview met mediamannen De Meneertjes.

En nóg leuker, geïnspireerd door de 85 pioniers van de Brede Bossche School in West gaan ook de andere BBS’en in het voorjaar van 2013 aan de slag met een korte speelfilm. Eerst kritisch leren kijken naar een aantal bestaande voorbeelden, daarna zelf bedenken, uitwerken en produceren maar. Op naar een volgend KinderFilmFestival!

 

jouw reactie