Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Digitaal monument – dl. 1

 
Typisch Den Bosch

Het Digitaal Monument, onderdeel van de Vaartocht van Verhalen, vertelt op een moderne manier over heden en verleden van het Prins Hendrikpark. Bijzondere verhalen waar je vast geen weet van had! Deze virtuele expositie bevat alvast 11 korte filmpjes en is alleen te bezichtigen met een smartphone of tablet in het Prins Hendrikpark. Heb je die geen, of duizelt de ‘abracadabra’ je nu al? Je mag vast met iemand meekijken.

Scan met een QR Reader onderstaande blokjescode. Hiermee word je doorverwezen om de Layar-Applicatie te downloaden, zodat daarna je digitale ontdekkingstocht kan beginnen Heb je nog geen QR Reader? Download deze dan in de appstore/market van je smartphone.

Waarvandaan?
In onze ontmoetingen in De Muntel, Vliert en Hinthamerpoort komen we erachter dat er ontzettend veel verhalen bestaan over de plek waar de IJzeren Vrouw nu ligt. Verhalen over vroeger en verse ervaringen van nu. Dit is ook meteen de trots van deze plek. Maar een trots die veelal in gedachten leeft en weinig aan elkaar wordt uitgesproken.

Door een aaneenschakeling van projecten als de SnertKar en de Vaartocht van Verhalen werd dit alles blootgelegd en in beeld gebracht. Niet alleen verhalen kwamen op tafel, maar daarmee ook een stukje volkscultuur. Het karakter van de stad, de sfeer van het park en dat wat bezoekers en bewonderaars van de IJzeren Vrouw beweegt… Echt contact.

Het digitale monument is er om de vertelsels via de virtuele wereld te verankeren en op een ‘transparante manier’ te exposeren op de plek waar ze horen. Dat gebeurt met een applicatie voor mobiele telefoons. Zo kunnen de verhalen nog twee jaar lang worden gedeeld en verder verteld, en krijgt dit alles een structureel staartje.

Makers van dit moois
Vertellers // Youk, Tijn, Jip, Vincent, Paul, Rik, Paul, Wil, Rik, Assan, Buba,
Vertalers // Paul, Els, Ardie, Roos, Frank, Fleur, Matthijs, Guido, Janneke, Lisa, Meggy
Makers // Mieke de Haan, Jan Stigt, Bart van Velzen, Ivo van Dijk, Thomas Rutgers, Jan van der Ven, Brigitte Liem, Niels Huneker
Helpende handen & figuranten // juf Ardie (BSO Het Zonnehuis), juf Hannah (BSO Het Zonnehuis), Erik, Ellen, Wander, Storm, Boerenkapel de Dreuglopers, Mieneke, Tonnie, Milan

Techniek // Fred van Rijswijk (Attiq)
Productie // Elske Verbraak (Wake Up)

 

jouw reactie