Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

project idee

 
 
Typisch Den Bosch

Kunst & groen

Hoe verbind je stadslandbouw aan de kunst? Hoe verhoog je de leefbaarheid door middel van artistieke meerwaarde in een wijk, buurt of straat? Dit lijken moeilijke vragen, maar het antwoord ligt letterlijk op straat. Creativiteit + behoefte om samen dingen te ondernemen + groene vingers = een buurt die de kunst van het groen doen verstaat!

Typische Producties gaat met twee straten van start. Gezamenlijk grenzen verleggen en laten zien dat kunst en groen heel goed samengaan!

 
Typisch Den Bosch

Barten-Zuid

Met een oude handkar en verse koffie of thee trekken we deze zomer de wijk in. Op zoek naar verhalen over de Barten, en ideeën of dromen voor de toekomst van de wijk. Verhalen om te delen en dromen om misschien wel waar te maken! Dat past precies in deze tijd, waarin ruimte is om [...]

 
Typisch Den Bosch

Militair terrein, magazijn of…

De karakteristieke Berewouthof kent een rijke geschiedenis: ooit gebouwd als kazerne, later vermaakt tot magazijn, nu en prachtige plek om te wonen. Maar wat is nou typisch aan deze plek en aan de mensen die er leven? We gaan het ontdekken, binnenkort, met een kleine picknick middenin de voortuin.

 
Typisch Den Bosch

Afscheid van de Wijk

Persoonlijke herinneringen, verhalen die al jarenlang worden doorverteld en dromen voor de toekomst die langzaamaan doorschemeren. Daarmee gaan we aan de slag in Orthen-Links. Lees hier meer over onze avonturen aldaar.

 
Typisch Den Bosch

Over leven

Wanneer de dood dichtbij komt krijg het leven zoveel meer betekenis. Onbenullige zaken maken plaats voor waar het werkelijk om draait als je wordt geconfronteerd met het verlies van iemand die je lief is. Dat besef herkennen we allemaal. Daar gaat het over. Over leven.

 
Typisch Den Bosch

Hudsonlaan

Een nieuw plan voor een sfeervolle en gezellige Hudsonlaan is in de maak. Veel groen, wandelpaadjes en heuveltjes zorgen voor een compleet nieuw aangezicht van de hele straat. Aan alles is gedacht, of ja, aan alles… In de straat zijn 2 kale muren, 2 hele kale muren. En dat is jammer. Typisch Den Bosch gaat [...]