Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Citytrainers Cultuur

 
Typisch Den Bosch

Geïnspireerd door het succes van Citytrainers ’S-PORT start Typisch Den Bosch een korte cursus tot Citytrainer Cultuur. Onder de noemer ‘Ik inspireer mijn stad’, krijgt een tiental typische Bosschenaren de kneepjes bijgebracht van het organiseren en begeleiden van creatieve projecten in Den Bosch.

Vanaf eind maart verzorgt Typisch Den Bosch samen met een team professionals uit de kunst- en cultuursector deze trainingen, gericht op de ontwikkeling van het eigen talent ten behoeve van de stad. Het programma is ontwikkeld samen met Citytrainers ’S-PORT.

Heel praktisch gaan we in op het enthousiasmeren van mensen en het organiseren en begeleiden van een creatieve activiteit.
Naast de theoretische bijeenkomsten, die plaatsvinden op diverse inspirerende locaties in de stad, krijgen de Citytrainers in spé ook de kans om zich in de praktijk te ontwikkelen bij een lopend project van Typisch Den Bosch of van de culturele instellingen en creatieve professionals waarmee we samenwerken.

Het samenbrengen van mensen, verbinden van talenten, vinden van creatieve oplossingen voor wensen in de wijk en de drang om grenzen te blijven verleggen zijn typische vaardigheden voor een goede Citytrainer Cultuur.

We kijken er naar uit om op donderdag 26 september 2013 de eerste tien Citytrainers Cultuur te kunnen bekronen met een echt certificaat. In de toekomst zullen zij samen met ons de kunst in alle Bosschenaren wakker kussen en hen uitdagen op een andere manier naar de wereld te kijken.

Het Typische gedachtengoed wordt zo als een artistieke golf over Den Bosch verspreid en verankerd in de harten van alle Bosschenaren.

 

jouw reactie