Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Boulevard of Knitted Dreams

 
Typisch Den Bosch


Een kleurige en fleurige droomspeeltuin vol bijzonder kunstig breiwerk.

 

Te mooi om waar te zijn, zo ziet de eerste tekening van deze aan elkaar geknoopte droom eruit! Een galerij van schommels, verkleed en behangen met mooie breisels en gehaakte bloemen. Een droom waar de energie van een heleboel breilustigen in wordt verweven, en een van een kleurrijke speeltuin die de kleinsten onder ons omarmt als een warme deken.

Studio Limon zet de lijnen van eerste brainstorm in februari 2011 op papier. Brigitte, Maaike en Mark zijn jonge ouders en bewoners van de Graafsepoort die geregeld in de speeltuin aan de Westenburgerweg komen. Gedrieën borduren zij voort op Corrie’s droom voor een Aangehaakte Speeltuin, als tastbaar resultaat van het Wild Brei Project.

Zeven vaste buurtkrachten en acht aanhakers maken een begin met het haken van zeker dertig bloemen van speciaal voor dit project door Oortman ontwikkeld rubber garen. Daarmee zijn de twee grote schommels en de nestschommel voor de allerkleinsten versierd. Ook de nieuwe speelkist met verkleedspullen, onder het huisje in het midden van de speeltuin, is gemaakt van dit bijzondere materiaal.

Niet alleen de buurtjes dragen bij aan de vormgeving van hun eigen ‘boulevard’, ook leerlingen van het Helicon College en BBS De Graaf helpen mee. De vaste-krachten-teller staat op 45! Tijdens het hele project dragen maar liefst 157 aanhakers een steentje bij, of beter gezegd; ze haken een steekje mee.

Tijdens het event Vaartocht van Verhalen is de Aangehaakte Speeltuin (en dus ook Boulevard of Knitted Dreams, Haekwerk en Prinsheerlijke Poefjes) geopend door wethouder Weijers. Op 28 april 2013 wordt een ‘update’ van dit project met elkaar gevierd.

Typisch Den Bosch  |  Boulevard of Knitted Dreams (tekening door Studio Limon)

Typisch Den Bosch  |  Boulevard of Knitted Dreams (tekening door Studio Limon)

 

Dit project vormt een onderdeel van de aangehaakte speeltuin en ligt in het verlengde van het wild brei project.

 

jouw reactie

 

1 reactie op “Boulevard of Knitted Dreams”