Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Typische Bossche Proeve, wat is dat?

 
Typisch Den Bosch

In de voortuin van Gamma en Health City Rosmalen word je verleid door de mysterieuze groene poort van de Typische Bossche Proeve. Bij binnenkomst gaat je hart sneller kloppen en voel je een warme mantel om je heen. Even vergeet je de dagelijkse gang van zaken en ga je helemaal op in de fantasierijke tuin. Je snoept van de kleurige, eetbare bloemen, raakt verwikkeld in een diepgaand gesprek, laat je raken door de prachtige kunst en deelt je kennis van en passie voor tuinieren.

De Typische Bossche Proeve verbindt mensen op allerlei manieren aan elkaar. Een droom van Fanne is dat in een ruilbeurs de Paradijsontwikkelaars de verbouwde gewassen en gekweekte planten met elkaar gaan ruilen en mee de wijk in nemen. In een ander wild idee wordt de aanwezige kennis gedeeld in de vorm van flessenpost en lekker knus in een theehuisje onder het genot van een kopje zelfgekweekte kamillethee.

Welke vorm de tuin van de Typische Bossche Proeve precies gaat aannemen is nog een onbeschreven bladzijde in ons Typische boek. De ideeën voor de Typische Bossche Proeve zitten nog in de hoofden van de Bosschenaren en moeten nog gedeeld worden. Jeroen de ideeënboom gaat op avontuur bij de creatieve Bosschenaren en verzamelt de ideeën zodat het stukje paradijs handen en voeten krijgt. In maart 2013 kruipt het eerste groen tegen de muren van het mini paradijsje omhoog.

 

Typische Bossche Proeve wordt in samenwerking met creatieve Bosschenaren met groene vingers gerealiseerd.

jouw reactie