Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Abeelenpleintje

 
Typisch Den Bosch

Een gezellig volkspleintje waar iedereen bij elkaar op de koffie gaat, de kinderen samen spelen en gezelligheid troef is. Zo herinneren de buurtjes zich het Abeelenpleintje van vroeger. De nostalgische blik in hun ogen doet vermoeden dat de huidige situatie anders is. Dat klopt; het is verworden tot een paar verouderde speeltoestellen, een 40 meter lange gebladderde muur en kale plekken waar ooit bomen en planten stonden. 

Tijd voor een plan! Dat vinden niet alleen buurtbewoners zelf, maar ook Typische partners als Zayaz en gemeente ’s-Hertogenbosch.

Typisch Den Bosch krijgt alle vrijheid om samen met de fanatieke buurt een kleurrijke oplossing te bedenken. Bijvoorbeeld om zitgelegenheid te creëren en die lange, kale muur op te fleuren. Na een aantal brainstorms staat er een concreet ontwerp op papier. 

Allerlei losse ideeën en tot dan toe verborgen talenten komen samen. Met hulp van Lisette Huijsmans zijn 25 paar handen in de weer om zelfgemaakte foto’s te combineren met eigen tekeningen. De buur(t)kinderen tekenen de mooiste dieren en bloemen.

Deze zijn nu op levensgroot formaat te bewonderen op de lange en kleurrijke muur. Dankzij de mannen van Kleefkracht zijn deze kunstwerken vakkundig bevestigd en kunnen alle bewoners en voorbijgangers van het prachtige resultaat genieten!

Natuurlijk hoort daar ook een mooi openingsfeestje bij met alle betrokkenen. Op zondag 30 december 2012 komen zo’n 40 actieve en nieuwsgierige buurtbewoners bij elkaar om het eindresultaat te bewonderen. De kinderen spelen vrolijk op nieuwe speeltoestellen, geplaatst door de gemeente. Volwassenen kijken tevreden naar hun ‘nieuwe’ pleintje en de prachtige kleurrijke muur. Zo is de sfeer van vroeger weer voelbaar, maar dan in een up-to-date jasje! 

jouw reactie