Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Voetbal en de ramadan

 
Typisch Den Bosch

Donderdag 3 juli 2014 //

Met tropische temperaturen zijn we vandaag weer terug in de Barten. De zomer is begonnen!! Fijn om de inmiddels bekende gezichten van gisteren weer te zien en toerdag 2 met een vertrouwd gevoel te kunnen starten.

Terwijl Hanneke en Will bij met Petra en Wilma een korte update doen, wandelt Meggy wat verder door naar verderop in de Kastanjestraat. Daar zijn Chaid en Yadi aan het voetballen. ‘Wat doen jullie hier?’ vraagt Chaid. Na een korte uitleg krijgen ze wel zin in thee, dus lopen ze mee naar de kar. Voetballen en spelletjes doen op straat is wat hen samen bindt, vertellen ze. Later op de dag zal blijken dat ze fanatiek zijn ook. We ontkomen er niet aan een potje voetbal met ze te doen en tikkertje te spelen. Het is wel duidelijk wie hier iedere dag op oefent!

Onder de luifel van Petra en Pierre schuilen we voor de hete middagzon. Ook dochter Mandy is nu thuis, samen met haar hondje. Meer dames haken aan en de gesprekken gaan van activiteiten in de wijk, via de vissersvereniging, brandbommen en haakpatronen tot eigen creativiteit.

Verderop in de straat ontmoeten we Shaima en Hayad, de zus en moeder van Chaid. Samen kijken we naar de voetballende jongens, terwijl de dames ons vertellen over het gezinnetje, de ramadan waar ze middenin zitten, hun vakantie naar familie in Marokko, hun verborgen passies en plannen voor de toekomst. Tot aan Nederlandse etenstijd staan we met hen te praten, terwijl zij dan nog vijf uur moeten wachten tot ze weer mogen eten.

Wanneer Hayad de keuken ingaat om aan de hapjes voor vanavond te beginnen zeggen wij de wijk gedag. Tot over twee weken, dan zijn we er weer!

jouw reactie