Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

TextielLab // Tilburg

 

Woensdag 3 maart

Voor het project Typisch Corrie hadden we een afspraak in het textiellab van het textielmuseum in Tilburg. Voor haar project aangehaakte speeltuin wist ze inmiddels al veel van knopen af en na dit inspirerende bezoek heeft ze ook een duidelijker beeld wat voor soort materiaal ze wil gaan gebruiken. Het TextielLab is productieruimte van het Textielmuseum waar vele textielmachines en rekken met kleurrijke garen en stoffen staan. Zowel ontwerpers, kunstenaars en studenten kunnen hier hun ontwerpen laten uitvoeren,ondersteund door productontwikkelaars.

Men kan hier gebruik maken van zeven technieken. De technieken laseren, breien, printen en weven zijn het populairst. Bij elke techniek wordt gebruik gemaakt van een speciaal computerprogramma. Deze leest het digitale bestand van het ontwerp in, om vervolgens om te zetten naar de betreffende machine.

Op het moment dat we er zijn; zijn er net mensen bezig om oa. testjes te doen met patronen laseren in zijden stof en een breiprogamma in elkaar te zetten. Linksachterin is een man bezig met tuften. Met een hadtuftmachine schiet hij een plukje garen in een u‑vorm door een stramien heen. “Daardoor krijg je mooie reliëftapijten”

Even later wordt onze aandacht getrokken naar een aparte garenbank midden in de ruimte.

Hij staat vol diverse soorten technische,fantasie en recyclegaren, voor ons speeltuinproject wordt uiteindelijk rubber of corvusgaren aanbevolen.

jouw reactie