Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Picknick in de zomerzon

 
Typisch Den Bosch

Zaterdag 24 mei 2014 //

Op een zonovergoten hof stallen we ons kraampje uit in de hoop de buurtjes van Berewouthof vandaag op hun eigen binnenplaatsje te ontmoeten. Tijdens de voorbereidingen zit Tony ons al te observeren. ‘Zin in koffie?’ Dat laat hij zich geen tweede keer zeggen. Al rollend komt hij langzaam onze kant op om zich met een beetje hulp als eerste bezoeker te parkeren en één van de hapjes uit te proberen. Sinds 12 jaar woont hij op deze plek en eigenlijk vind hij het er maar saai. ‘Weinig mensen zijn buiten en er gebeurt maar zelden iets leuks,’ vertelt hij ons.

 

 

IJsbrekers

Niet veel later schuift Jordi bij ons aan. Nog maar kort woont hij hier en door zijn drukke baan is hij tot nu toe niet toegekomen aan een echte kennismaking met de buurtjes. Zo zijn er meer! Ook Kevin, Henri en Linda stellen zich aan elkaar voor en ploffen in de kring. ‘Ik wist tot nu toe eigenlijk niet dat dit hier wordt gedaan,’ bekent Linda, doelend op deze mini-picknick in haar voortuin, ‘vandaar dat ik me er nooit aan heb gewaagd.’ Nou bij deze! Wij breken graag het ijs voor jullie.

 

Open blik

Ook Martijn en Rosi waaien na de boodschappen even bij ons aan. Van allebei krijgen we een grote glimlach en met elk maken we een kort praatje. ‘Ik woon hier al sinds 1999,’ vertelt Martijn, ‘en ik vind het een fijne plek. Ooit koos ik ervoor door het karakteristieke van de hof, nu ken ik ook redelijk wat mensen. Dat is prettig wonen.’ Wat zou je het hofje gunnen? – vragen we hen. ‘Misschien een gezamenlijke BBQ, om ook de nieuwe bewoners wat beter te leren kennen,’ stelt Martijn voor. ‘Een open blik en interesse in elkaar,’ is Rosi’s idee. ‘We hebben allemaal ons eigen drukke bestaan, maar hoe fijn is het om elkaar even te spreken bij thuiskomst of wanneer we ’s ochtends weggaan.’

 

Dromen

Terwijl sommige buurtjes weer aan de huishoudelijke klusjes gaan nemen René en Eefje plaats op één van de picknickkleden. Ideeën om het hier nog mooier te maken heeft bijna iedereen eigenlijk wel, groot of klein. ‘Je zou de hof heel mooi kunnen verlichten’, oppert Eefje. ‘Die BBQ vind ik wel een heel goed idee,’ sluit Henri zich bij Martijn aan. ‘Of tuinmeubilair wat we samen kunnen delen’, dropt iemand het idee, naar aanleiding van de gezamenlijke behoefte om vaker gebruik te maken van de voortuin.

 

Dit was me het dagje wel! Verse ontmoetingen in de volle lentezon en kleine doorkijkjes naar wat er nog meer kan zijn, hier in de Berewouthof. To be continued!

 

jouw reactie