Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Nieuwe ontmoetingen en talenten// Abeelenpleintje Graafsewijk

 

Donderdag 15 december 2011
Wat een regenachtige dag vandaag! Maar dat mag zeker de pret niet drukken want in onze nieuwe caravan is het lekker warm en zijn we voorzien van koffie en koekjes. Helaas zijn er vandaag niet zoveel mensen op straat maar we komen toch genoeg te weten over het Abeelenpleintje. We horen verhalen van bewoners over hun buurt, ontdekken nieuwe talenten & hebben leuke ontmoetingen vandaag!

De eerste die de caravan binnen stapt is Jasja met zoontje Sem van 3 jaar. Zij wonen nog niet zo lang op het Abeelenpleintje en Jasja geeft aan dat er heel veel verschillende families wonen met veel verschil in leeftijd. Zo komen wij er gaandeweg ook achter dat jong en oud allemaal naast elkaar aan hetzelfde pleintje wonen. De langst wonende bewoners wonen er zelfs al 42 jaar! Maar daarnaast heb je ook Jasja die er pas woont vanaf 2006. Zij geeft aan het erg leuk te vinden als er iets creatiefs en kleurrijks komt op het nu nog kale pleintje.

Naast nog een aantal buurtbewoners die we spreken komt ook Anneke een kijkje nemen in de caravan. Zij zit bij de huurdersvereniging en is benieuwd waarom we hier al de hele dag staan? Anneke woont al 42 jaar op het pleintje met al haar huisdieren! Ze vertelt vol enthousiasme over de liefde voor haar beestjes: honden, katten, papegaaien, kikkers, salamanders en zelfs een klein egeltje in de tuin. Verder is Anneke erg goed in borduren en toont vol trots haar meesterwerken aan ons die variëren van een mega grote Elvis, tot een foto van haar hondjes of andere favoriete personages. Haar wens voor de wijk is dat het weer gezellig wordt net als vroeger! Iedereen ging bij elkaar op de koffie, er werden spelletjes georganiseerd op het pleintje en nog tal andere leuke dingen.

Na vandaag zijn we al heel wat te weten gekomen over het Abeelenpleintje. Na de kerstvakantie zullen we met onze caravan terug keren om nog meer buurtbewoners te ontmoeten, talenten te ontdekken en creatievelingen los te laten op wat zij graag willen in hun buurt!

jouw reactie