Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Met de knieën tegen elkaar

 
Typisch Den Bosch

Donderdag 21 mei 2015 //

Na de vorige brainstorm, waarin het enthousiasme van de bewoners oplaaide met de komst van kartrekker Erwin, gaan we vandaag om de tafel zitten om spijkers met koppen te slaan. Evelien en Mark, waarvan de laatste de ontwerper van de bank is, zijn er vandaag ook bij. Met de zelfgemaakte cake van Evelien bij de thee, zitten we knus met de knieën tegen elkaar en spreken we de stand van zaken door en helderen we onduidelijkheden op:

Er ligt een aantal voorstellen: het moestuintje, de bank en de verlichting in de boom. Welke gaan we nu precies doen? Unaniem stemmen de Berewouthof-buurtjes voor de bank. Die gaan we zeker uitvoeren! Met de andere projecten maken we een beginnetje, maar die kunnen eventueel ook later nog wel uitgevoerd worden. Eerst de bank dus.  Meteen gaan we buiten kijken waar hij moet komen.

Er worden – letterlijk en figuurlijk – stappen gezet om te passen en te meten: “Hoe ver wil je uit elkaar zitten als je gaat barbecueën?” is een terechte vraag. “Niet met de knieën tegen elkaar,” wordt er geantwoord. “En wat doen we als er steeds mensen van buitenaf op ons bankje gaan zitten? Dat is niet de bedoeling.” Het idee is dat de ingang van de bank aan de U-kant van het hofje komt, zodat je echt om moet lopen om er van buitenaf in te kunnen. Puik plan! Dit kan ieders goedkeuring zeker wegdragen.schets bank

Dan is het tijd om  de agenda’s er bij te pakken. Eerst plannen we een BBQ, om de andere bewoners op de hoogte brengen van de plannen. Dat werkte de vorige keer ten slotte goed en is ook nog eens bevorderlijk voor de sfeer. Dan prikken we een aantal doe-dagen: twee om mee te beginnen. Op die dagen zorgen we dat de materialen er komen en starten we met zagen, graven, schuren, etc. Voor wie dat lastig vindt is er altijd wel een andere taak, zoals koffie zetten en broodjes klaarmaken.

jouw reactie