Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Goed bezocht en vrolijk KinderFilmFestival

 
Typisch Den Bosch

Door Rinka van Ipenburg  |  

Helaas zit het er weer op, want het KinderFilmFestival was afgelopen week met zo’n 2400 bezoekers een groot succes op Festival Boulevard!

“Op de tafel zie je het filmmenu waar je uit kunt kiezen, nog een paar minuten wachten en dan kun je de caravan in. Wil je alvast popcorn en ranja?” zegt één van de vrijwilligers tegen een meisje die verlegen de hand van haar moeder vasthoudt.

 

Zeven dagen lang vonden kinderen én hun ouders de weg naar de knusse typische caravan om een korte film te kijken, gemaakt door leerlingen uit groep acht van de Brede Bossche Scholen. Wie zin had kon ook nog even tekenen of knutselen aan de gezellige blauwe picknicktafels of zich tijdelijk een geheel nieuwe superheldidentiteit aanmeten, inclusief een speciale naam en kracht.

Dat iedereen een superheld kan zijn was namelijk het thema. In alle leeftijden, kleuren en vormen kwamen ze voorbij: in de films, verkleed op de foto en op papier als kleurplaten die aan de caravan werden opgehangen. Ook hebben de jonge makers van de films en de vrijwilligers heldendaden verricht als gastheren en gastvrouwen. De liters ‘spierballen’ limonade, kilo’s popcorn en warme welkomstgroeten die zij hebben uitgedeeld zorgden voor veel vrolijk en typisch plezier.

Op naar de volgende editie van het KinderFilmFestival!

Het KinderFilmFestival vond van maandag 5 t/m zondag 11 augustus plaats tussen 13.30 en 20.00 uur op Festival Boulevard en is een coproductie van BBS De Kruiskamp, BBS Boschveld, BBS De Graaf, BBS Hambaken, De Muzerije en Typisch Den Bosch.

jouw reactie