Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Floris de boomkweker

 
Typisch Den Bosch

Dinsdag 5 mei 2015 //

Vandaag start de 6e doe-dag in de Verwonderstraat 2.0. Gilbert, Yvonne, Arthur, Judith, Tim, Pim, Jeanny, Jos, Marijke, Bert, Merel (de kleindochter van Jeanny en Jos), Mo en Hanneke zijn van de partij. Wat een opkomst, op zo’n vrije dag! We splitsen ons op: de ene helft gaat klussen en de andere helft gaat mee naar de fruitteler.

We hebben om 11 uur in Den Dungen afgesproken om bij Floris de tweede ronde eetbare planten op te halen. Floris is hard aan het werk als we aan komen rijden. Hij geeft een rondleiding door zijn boom- en vruchtengaard. Floris legt ons uit hoe het enten van bomen in zijn werk gaat met twee verschillende rassen. Onze Tim heeft zijn eigen schop meegenomen en staat te popelen om de plantjes eruit te mogen scheppen.

We zijn het snel eens wat we mee gaan nemen. Rode en witte aalbessen, honing-, zwarte, kruis -bessen, cranberry’s, dwergappelbomen en een perenboom.

Als we met een aanhanger vol planten aankomen, hebben de achtergebleven buurtjes de bakken al in elkaar gezet. Donkere wolken stapelen zich boven ons, dikke druppels komen naar beneden. Toch maar even wachten met de planten erin zetten en eerst een boterham. We zijn nog maar net binnen als het begint te onweren. Buiten gaat het echt flink tekeer. Gelukkig zitten we warm en droog. Bovendien.. Marijke en Bert hebben heerlijke groentesoep gemaakt: dat gaat er goed in bij iedereen!

De grond is lekker nat en het planten gaat erg makkelijk. Het resultaat is prachtig en we zijn er super blij mee.

 

 

jouw reactie