Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Feestelijke opening Verwonderstraat 2.0. Kom je ook?

 
Typisch Den Bosch

Aanstaande zondag 17 mei 2015 openen de buurtjes van de Eerste Reitse Dreef en initiatiefnemers van dit project hún Verwonderstraat 2.0; een plek in de straat waar steen verandert in een ontmoetingsplek met eetbaar groen. Om 15.00u plaatsen de jongste en oudste bewoner van de straat samen de laatste vogelhuisjes in de grote Verwonderboom, het middelpunt van dit bijzondere project.

Na een succesvolle eerste poging om verkeerssnelheden te temperen en de straat een meer kleurrijke uitstraling te geven met Verwonderstraat 1.0 (Typisch Den Bosch, 2011) vonden de actieve buurtjes het tijd om een tweede stap te zetten. De gemeente ’s-Hertogenbosch raakte overtuigd van hun plan 2.0 en maakte de realisatie ervan mogelijk. Door parkeerplaatsen diagonaal te plaatsen kwam er een stuk openbare ruimte vrij voor de wensen van mensen uit de straat. Samen bedachten bewoners van dit stukje Haren Donk Reit een kunstwerk in de vorm van een bijzondere Verwonderboom, waarin eetbare vruchten groeien om samen van te kunnen eten. Omringd met zelfgemaakte bankjes en plantenbakken waarin nog meer fruit groeit.

Je bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen!

FEESTELIJKE OPENING::
VERWONDERSTRAAT 2.0
Zondag 17 mei 2015
15.00u – 16.30u

Officiële openingshandeling vindt om 15.00u plaats

Eerste Reitse Dreef
5233 ’s-Hertogenbosch

De Verwonderstraat 2.0 is een Typische Productie, in samenwerking met Stadse Boeren, Kees van den Boogaard en Floris Bomen. De realisatie wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant en Gemeente ’s-Hertogenbosch.

jouw reactie