Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

De architect

 

Vrijdag 19 juni 2015 1IMG_4632 - versie 24:30

Toch wel spannend is het! Hier hebben we al die middagen naar toe gewerkt en nu gaan we de bouwsels aanbieden aan de gemeente. Bijna alle kinderen zijn gekomen. En een paar Orthense kindjes hebben nu ook hun vriendjes meegenomen. Het is volle bak. Er is taart en limo, en koffie voor de papa’s en mama’s. Dan komt Ruben Blok binnen, de architect van de gemeente die de nieuwe Orthens Donk gaat tekenen, en geeft de kinderen allemaal een hand. Eigenlijk is Ruben ook maar een gewone meneer, dus de kinderen kunnen weer een beetje ontspannen. Ruben begint met: “wat doet een architect eigenlijk?” Daar moeten de kinderen even overna denken, maar niet te lang. Sven: “een architect bedenkt dingen om in te spelen”. Zo is het maar net! Daarmee zijn zowel Ruben als de kinderen bij deze gebombardeerd tot architect. En terecht met al die mooie creaties.

De legobouwsels staan uitgestald op de lange tafel, waar de kinderen zich omheen scharen. Eén voor één geven ze uitleg en vertellen ze wat ze gemaakt hebben en wat ze graag in de speeltuin op de Orthense Donk zouden zien: een familieschommel, een skelterparcours, een huisje voor als het regent, een kukelrek, prullenbakken die dankjewel zeggen “Net als in de Efteling”, een moestuin, klimrek en natuurlijk bomen. Ruben is onder de indruk en luistert aandachtig. Af en toe stelt hij een vraag die de kinderen dan zorgvuldig beantwoorden.

Dan mogen de kinderen allemaal één bouwwerk uitkiezen dat ze aan Ruben meegeven, zodat hij het goed kan bestuderen en zich kan laten inspireren. Want de kinderen hebben aan alles gedacht! En met een bak lego achterop de fiets vertrekt hij weer, de architect.

jouw reactie