Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Broodjes kroket

 
Typisch Den Bosch

Zondag 19 april //

De tijd vliegt en we hebben er zin in. Met 15 buurtjes en vijf kinderen gaan we deze doedag aan de slag. Vandaag zijn Maarten en Gilbert erbij om de groep te versterken. We merken al snel dat we sneller gaan dan de vorige keer en meer steigerhout moeten gaan halen. Wie heeft er een aanhanger? Sjors heeft een trekhaak, maar geen aanhanger. Gilbert pakt meteen zijn telefoon en staat druk te bellen. Even later komt hij terug en zegt: ‘Mijn zwager heeft een aanhanger en een trekhaak. Hij heeft een afspraak in Den Dungen, maar hij komt ons uit de brand helpen om steigerplanken en balken op te halen.’ Super!!

In de Praxis is het erg druk. Het komt vast door het mooie klus weer. Natasja, Gilbert, Arthur en Hanneke verspreiden zich door de zaak om snel alle benodigdheden uit de schappen te halen. Helaas zijn de geschaafde steigerhoutenplanken niet meer leverbaar. Dan toch de niet-geschaafde planken mee? Gilbert roept dat het zo geschuurd is. Met hem is inkopen doen echt een feest. Zijn Antilliaanse humor werkt aanstekelijk op iedereen.

Gilbert gaat helemaal los met zijn schuurmachine. We kunnen hem niet bijhouden met verven. Alle planken zijn geschuurd en voor de tweede keer gebeitst. Na acht uur doorwerken zijn we moe maar tevreden. Als we aan een broodje kroket zitten besluiten we dat we de Verwonderboom van bamboe willen maken. Lekker warm, mooi materiaal en duurzaam. We vragen kunstenaar Kees van den Boogaard om ons te helpen met een artistieke constructie. Er zijn nog wel extra doedagen nodig om alles voor de opening op zondag 17 mei af te krijgen. We gaan dag en nacht door totdat het af is ;-)

jouw reactie