Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Linkervoet op rood

 

IMG_2120Donderdag 11 juni 2015, 19:30 – 21:30

Ter afsluiting van het ‘dromen vangen’; het ophalen van ideeën en dromen van de bewoners van het Lariksplein, organiseren we een aantal ideeënavonden waarin we de leukste ideeën verzamelen en handen en voeten geven. Vanavond staat de eerste op de planning. Een vooraanstaand familielid van het Lariksplein is onlangs overleden, dus de veel bewoners hebben hun hoofd niet naar een ideeënavond staan. Maar desondanks hebben we een mooi clubje dames en Peterke verzameld. Buurvrouw Astrid is er ook en zij ontpopt zich als een goede ‘vertaler’ tussen de leefwereld van de Larikspleinbewoners en alles daarbuiten. We zijn blij dat ze erbij is!

Een beetje onwennig zitten de aanwezigen te luisteren naar wat we gaan doen. Ze willen duidelijk aan de slag: de handen uit de mouwen steken. Dat zullen we dan ook doen! Maar dan barsten de ideeen los: over hoe je de brandgangen kunt voorzien van subtiele verlichting, over de lantarenpalen, wat er op de vloer moet komen en wie dat allemaal gaat doen. Bettina is van het schilderen, Anne gaat de hobbyclub vragen en Regina heeft een bankje in haar hoofd zitten. Het idee van poefjes met gras erin vallen goed in de smaak, “maar dan moet het wel met kunstgras”, anders werkt het niet. De ideeën vliegen in het rond! Dan komt Twister voorbij. We zien de wethouder al met zijn linkervoet op rood…

We nemen afscheid met elk wat huiswerk en plannen een nieuwe datum voor over twee weken. Hopelijk komen er dan meer. En na vandaag begint het pas. Dat merken we de volgende dag al. Dan komen op de groepsapp de leukste ideeën voorbij: van skelterbanen met stoplicht, levensgroot ganzenbord en fraaie lantarenpalen. “Tegen de muren schilderen we klimop” “En het plein openen doen we natuurlijk met een barbecue!

jouw reactie