Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

De avonturen van Jeroen // Maaspoort

 
Typisch Den Bosch

Vandaag zijn Jeroen de ideeënboom, Anne en ik welkom bij Ad en Henriëtte uit Maaspoort. Dat Ad en Henriëtte groene vingers hebben was al lang duidelijk door het project PorTaal. Wat we alleen nog niet weten is hoe de droomtuin van de Typische Bossche Proeve er voor hen uit ziet..

Ad zegt met een grote grijns op zijn gezicht: ‘een hangmat en lekker fruit zoals kersjes, druiven en appels binnen handbereik’. Hij raakt geïnspireerd door zijn eigen idee en zou graag zelf wijn maken in de Typische Bossche Proeve. Naast al dat lekkers fantaseren zij over veel kleur en kunst in hun Paradijsje. Zij willen niet zo maar kunst, maar kunst dat is gemaakt is door de handen van amateurs die op een creatieve manier iets moois maken van afvalmateriaal, groenten en planten. De omheining waarbinnen de Typische Bossche Proeve zich schuilhoudt, is gemaakt van wilgentenen die zich om de houten palen hebben gevlochten.

Van al dat harde werken word je moe en daarom biedt hun Paradijsje een ontmoetingsplaats waar je lekker een boterhammetje kan eten en kan uitrusten op een stoel gemaakt van wilgentenen die er elk seizoen weer anders uit ziet. Kortom: het Paradijs van Ad en Henriëtte is kleurrijk en innovatief!

jouw reactie