Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Typische Bossche Proeve // De avonturen van Jeroen

 
Typisch Den Bosch

Door het gewicht van mijn nieuwe vriend Jeroen is het nog een hele klus om in Rosmalen te komen. Eenmaal aangekomen bel ik dan ook met trillende armen aan. We worden hartelijk verwelkomd door de grote glimlach op het gezicht van Fanne. Binnen is het al meteen duidelijk dat Fanne bruist van de energie en overloopt van de creativiteit. Dit beloofd een middag te worden boordenvol inspiratie!

Even is ze aan het fantaseren over haar droomtuin en dan grijpt ze zonder aarzeling een pen en worden de eerste lijnen van haar paradijsje op papier getekend. Ze fantaseert over een Paradijs dat een warm hart heeft waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen uitwisselen onder het genot van een warm kopje koffie of thee. Met het oog op de winter zou ze het ook knus vinden om lekker tot rust te komen in het tuinhuisje met het knetterende geluid van een kachel op de achtergrond. Haar Paradijs heeft een vriendelijke uitstraling door de mooie, warme kleuren van eetbare bloemen. Het groen kruipt tegen de muren omhoog en is op verschillende oogniveau ’s te vinden. Er is van alles te doen en te bezichtigen, van kruidenbakken tot terras met zitgedeelte tot kunstwerken gemaakt van afvalmateriaal. Duurzaamheid is ook een terugkerend thema in haar typische tuin door bijvoorbeeld een artistieke windmolen en zonnepanelen op het groene dak van de veranda te plaatsen maar ook het opvangen van regenwater en het terugpompen van water. Fanne ziet de tuin van de Typische Bossche Proeve alsof je ‘De geheime tuin’ betreedt en meteen het gevoel van een gastvrije cocon ervaart.

Na alle wilde ideeën van Fanne te hebben verzameld is het tijd voor de officiële introductie van mijn nieuwe vriend Jeroen, de ideeënboom. Jeroen en ik zullen tijdens de aankomende gesprekken over de Typische Bossche Proeve onafscheidelijk van elkaar zijn. De opgehaalde ideeën in ieder gesprek worden in steekwoorden aan Jeroen gehangen. Jeroen en daarmee de ideeën worden meegenomen naar het volgende gesprek. Naar mate de reis langer duurt, komt Jeroen steeds voller te hangen met de uitdagendste ideeën en vormt Jeroen letterlijk een inspiratiebron. Het avontuur dat ik met Jeroen beleef kun je uiteraard op de voet volgen in de blogverslagen.

jouw reactie