Typisch Den Bosch
  • Typisch Den Bosch - Facebook
  • Typisch Den Bosch - Twitter
  • Typisch Den Bosch - Vimeo

Typische Bossche Proeve | Brainstorm #1

 
Typisch Den Bosch

Er hangt een vriendelijke en gemoedelijke sfeer in het Tuintejater van Intratuin als de eerste enthousiastelingen van de Typische Bossche Proeve binnendruppelen. Hans maakt een wel heel bijzondere entree door met een bos wilgentakken onder zijn arm naar binnen te stappen. Wat zou hij daarmee van plan zijn? Iedereen is nieuwsgierig naar de gezichten van de andere Typische Bossche Proeve fans en zijn bovenal benieuwd naar de creatieve ideeën die bij deze gezichten horen. Al snel is de creatieve geest opgewarmd en vliegen er allerlei inspirerende ideeën over tafel. Zo haalt Hans zijn wilgentakken tevoorschijn en vertelt dat hij met de wilgentakken een labyrint in de tuin van de Typische Bossche Proeve wil maken. Dit idee wordt beantwoord met enthousiaste geluiden vanuit elke hoek. Ad en Henriëtte willen graag een stukje van het Paradijs toewijden aan vergeten groenten. Met deze groenten kan er een oud Hollands recept bereid worden en dit kunnen ze dan gezamenlijk met de buurtkookclub oppeuzelen. Nancy ziet de inspirerende tuin van de Typische Bossche Proeve voor zich als een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en waar zo min mogelijk prikkels zijn; de ZEN-tuin.

Al snel ontstaat het plan om de verschillende Paradijsjes met elkaar in verbinding te brengen door middel van een labyrint en een hoge stoel om alles te overzien. Op 23 maart wordt door deze groep enthousiastelingen een begin gemaakt van het labyrint van wilgentenen. Hoe de droomtuin er precies uit komt te zien staat nog open. Waar ze het unaniem over eens zijn is dat in de Typische Bossche Proeve gebruik gemaakt moet worden van natuurlijke materialen, dat duurzaamheid een belangrijk thema is, en dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ook moet het Paradijs een plek zijn waar je gezellig samen kunt zijn, kunt ontmoeten en van elkaar kunt leren. Het is in ieder geval duidelijk dat deze enthousiaste groep haar hart en ziel in het project heeft gelegd en dat ze 23 maart starten met het verwezenlijken van het eerste stuk van de Typische Bossche Proeve: een labyrint! Het enige wat ze daar nog voor nodig hebben is een vrachtwagenchauffeur die de wilgentenen naar Intratuin kan brengen. Ben/ken jij toevallig die chauffeur die dat wil doen?

Benieuwt welke ludieke ideeën er nog meer door het Tuintejater vliegen en hoe het maken van een labyrint op 23 maart in zijn werk gaat? Houd dan de website in de gaten! Ben je enthousiast en wil je ook mee doen? Stuur dan een omschrijving van jouw droomtuin naar info@typischdenbosch.com dan breng ik samen met Jeroen de ideeënboom een bezoekje aan jou om hierover verder te brainstormen.

jouw reactie